1. Стари стъклени бутилки- нови чудесни вази и сувенири
Не дейте да изхвърляте старите си стъклени бутилки, а напротив съберете ги, даже поискайте и от съседа. Групирайте ги в различни форми, големини и цветове и ще имате чудесни сувенири, които можете да напълните с цветя, шарен пясък, мидички и каквото въображението ви поиска.
2. Съдове от рециклирано стъкло
Рециклирането на бутилки и други стъклени неща води до направата на нови интересни предмети, като показаните на снимка 2. Снабдете се с такива и във вашия дом.
3. Свещници от стара саксии
Не изхвърляте старите и счупени саксии, а ги пригодете към нова употреба. Можете да направите чудесни свещници от тях, може да проявите въображение- да ги боядисайте в различни цветове, да купите шарени свещи и всичко ще стане много красиво и направено от вас самите.
4. Поднос от стари чинии
Ако имате стари чинии и чаши, които са ви омръзнали, леко са пукнати, останали са по една от комплект- не ги изхвърляйте. С малко въображение и лепило можете да направите поднос на няколко етажа, на който да  редите домашните си сладки.
5. Коркова поставка
Започнете да събирате корковите тапи от бутилките вино. След като съберете достатъчно, и наредете в кръг, сложете им малко лепило или силикон между тях, за да не се разпадат и ги вържете с красива панделка. Вече имате чудесна подложка за горещи тави и тенджери.
6. „Сушилня” за найлонови торбички
Не е необходимо да изхвърляте торбичките, може да ги изперете и пак да ги ползвате. Направете си „сушилня” за тях. От стария контейнер, в който слагате четките за зъби и вече ви е за изхвърляне, в дупките за четките сложете клечки, върху тях можете да поставяте мокрите торбички.
7. Шкаф за баня от стъклен буркан
Прозрачните стъклени буркани може да послужат като удобни съдове за съхранение на памучни кърпи, парцали, сапуни и други аксесоари за банята, за да се запазят сухи.
8. Природна ароматерапия
Вместо да използвате готови етерични масла или ароматизатори, заложете на природната ароматерапия. Купете или наберете стръкче от любимото ви растение и го закачете в някое помещение, за да внесете свежест за целия ден.
9. Възглавници от стари дрехи
Не изхвърляйте старите си дрехи, а направете ефектни възглавници, които ще внесат удобство и разнообразие в дома ви. Така ще използвате повече време старите си дрехи, които ще ви навяват приятни спомени.
10. Ароматизирани подпалки
В старите вестници, които използвате за подпалки за камината може да увиете натрошени шишарки или ароматни подправки  и билки, като Розмарин, Мащерка, Канела и други. Така когато запалите огъня, ще имате приятното ухание на любимите си аромати.