Природата има удивителен начин да предоставя естествени помощни средства за всички болести, но за наше съжаление малцина са запознати с това.  Много преди съвременната медицина да дойде,  хората са използвали редица билки, които са им оказвали помощ в трудни моменти. Предоставяме ви информация за 5 необичайни билки, които са много „богати” на полезни свойства, ето ги:
1. Лайка

Чаят от лайка действа за спокоен сън през нощта, тъй като тя е естествено успокоително, може да се ползва дори за бебета и деца. Използва се и аз облекчаване на стомашни болки, при чревни разстройства.
2 . Бяла Ружа

Корен от бяла ружа се използва за облекчаване на стомашни разстройства и дори при лечение на лениви черва. Неговият мек слабителен ефект помага при запек. Коренът често се накисват в студена вода за една нощ след това течността се пие през целия ден.
3 . Магарешки бодил

Това е чудесна билка за подпомагане на черния дроб и способността му да функционира добре в тялото. Също така може да помогне за по-ниски нива на холестерол и при хора, които имат диабет.
4 . Жълт кантарион

Тази билка влияe добре на настроението, използва се при леки форми на депресия.  Също може да спомогне за намаляване на сезонната депресия, менопауза, стрес и тревожност . Често се приема като чай или под формата на капсули.
5 . Валериана

Коренът на валериана се разглежда като  „естествен транквилант “ и има успокояващ ефект върху нервната система. Той се използва за лечение на тревожност , безсъние и също така е полезен при проблеми с храносмилането и гаденето.