Рано е за пролетно почистване на дома, но никога не е рано да се самопречистите. „Отървете” се от ненужните неща, мисли и спомени в съзнанието си, направете вътрешния си свят по-приятно място за вас самите.
Ако искате да се почувствате пречистени и освежени и сте готови за промяна,  предлагаме ви шест съвета, чрез които ще достигнете по-лесно до вътрешна хармония,  удовлетвореност и ще се „самопречистите”

 1. Поставете си цели
  Преди да започнете „промяната”, напишете пет неща- какво означава тази детоксикация за вас, от кое искате да се „отървете”, какво искате да постигнете, към какво се стремите. Запишете си целите на лист хартия и ги запазете, след известно време пак ги прочетете, установете дали вървите в желаната посока или сте се „изместили”, ако е необходими напишете нови цели, актуални за моментното ви състояние и дерзайте.
 2. Подгответе хората в живота си
  Вашето семейство, приятели, съквартирант, колега…те трябва да знаят колко важно е „това” за вас, за да могат да ви подкрепят по време на вашата „чистка”
 3. Поканете приятел да се присъедини
  Дори и най-мотивираният човек може да се провали без положително подкрепление. Ако си намерите партньор в тази инициатива, ще се подкрепяте един друг, и ще се насърчавате.
 4. Пийте много вода
  Тя ви помага да се чувствате удовлетворени и ви държи хидратирани. Стремете се към най-малко осем чаши всеки ден.
 5. Създайте си режим на хранене със здравословни продукти
  Храненето е неотменна част от пречистването. Трябва да си създадете режим и да се храните на няколко часа, така метаболизма ви ще работи най-добре.
 6. Хранителен дневник
  Записвайте какво консумирате и как се чувствате- преди приема, по време и след него. Това засилва вашето съзнание и осъществявате връзка с храната. Ако искате да се пречистите трябва да усещате как си взаимодейства вашия организъм с дадена храна.