Знаете ли, че има много естествени начини за облекчаване на разстроен стомах?! Ето седем природни метода,  за да се чувствате по-бързо по-добре, когато е “напечено”:
1. Пийте чай
Пиенето на чай е един от най-лесните начини за облекчаване на разстроен стомах! Помага чай от джинджифил, лайка, женско биле или мента за успокояване на корема и намаляване на болките.
2. Мента и ментови бонбони
Ментата се използва против гадене. Още ментовите бонбони или дъвка помагат за освежаване на дъха или за успокояване на разстроен стомах. Според проучване ментата отпуска мускулите в стомаха, така че е много полезна съставка и действа добре на храносмилането.
3. Джинджифил
Също действа успокоително на стомаха, помага при гадене.  Не се притеснявайте, не е нужно да се дъвче пресен джинджифил.  Глътка джинджифилова бира (не трябва да е много студена) или чай, или някой джинджифилов бонбон или дъвка, също дават успокояващият ефект.
4. Постна зеленчукова супа (бульон)
Постна зеленчукова супа  без мазнина и подправки помага при раздразнен стомах и диария. Ако можете да си направите нещо  за ядене,  когато сте в това състояние, изберете нещо леко  и лесно смилаемо- като бульона, така че да се предпазите от  по-нататъшно дразнене на стомаха.
5. Препечени филийки (от пълнозърнест хляб)

Това е много старо лекарство за разстроен стомах, но ефикасно. Според  проучване препечените филийки поглъщат токсини в стомаха.
6. Ориз (кафяв)
Оризът (най -добре сварен) е друг добър вариант за разстроен стомах, защото е лесен  за възприемане и спомага за облекчаване на диарията чрез абсорбиране на течности в храносмилателната система. Водата от преварен ориз облекчава силна диария.
7. Мед
Медът съдържа различни ензими и киселини, които помагат за храносмилането и усвояването. Вземете една супена лъжица мед или го комбинирайте с билков чай, за да се облекчи гаденето.