Знаете ли, че може да консумирате определени храни, за да подобрите вашата памет ?! Случва ли ви се да забравяте дребни неща, като например къде сте оставили ключовете си, паролата на пощата си, която използвате всеки ден или това, което сте закусвали. Ако започнете да консумирате редовно тези популярни храни, които ще изброим по долу, може да подобрите вашата памет. Благодарение на фитохимикал, който се съдържа в тях, действа за усилване на паметта в мозъка.

1. Боровинки
Пресните боровинки имат доказан ефект при подобряване на паметта, освен това се използват за лечение на атеросклерозата, скорбут, авитаминози, гастрит, ентероколит, ревматизъм, треска.

2. Ябълки
„Една ябълка на ден, бягай докторе от мен”- тази стара поговорка важи с пълна сила и в наши дни. „Мощността” на вашия мозък е другата основна причина, за да се ядат ябълки. Антиоксидантите в тях предпазват от болестта на Алцхаймер.

3. Спанак
Изследвания са установили, че спанакът действително може да излекува загубата на паметта. Причината за това е голямото количество фолиева киселина.

4. Грозде
Червено, лилаво и черното грозде съдържат кверцетин и антоцианин. Това са антиоксиданти, които помагат за подсилване на паметта.

5. Риба
Рибите са богати на омега-3 мастни киселини, които са подходящи за сърцето, освен това съдържат DHA, което е добре за мозъка. DHA е важно за правилното функциониране на нашите мозъчни неврони.

6. Авокадо.
Авокадото е чудесен източник на витамин Е, който е свързан с функциите на мозъка и паметта.
7. Слънчогледови семки
Слънчогледовите семки са друг чудесен източник на витамин Е. Сигурно футболните запалянковци по стадионите затова имат толкова чудесни спомени 