1. Витамин C
Основен витамин за женското тяло и за щастие лесно достъпен и срещащ се в много натурални продукти. Помага на имунната система, на тялото да се излекува по-бързо, прави ни по-бдителни и много още. Много витамин С има в цитрусовите плодове, в киви, картофи, чушки, домати, ягоди, шипки и броколи.

2. Витамин Е
Той се грижи за клетките в тялото и заличава промените, които са причинени от възрастта. Витамин Е помага на някои стомашни проблеми, които могат да бъдат причинени от недостиг. Ще го откриете в масло от черен дроб на треска, фъстъчено масло, пшеничен зародиш, лешници и слънчоглед.

3. Витамин D
Без значение на колко години сте, витамин D е от изключително значение, защото поддържа костите здрави и силни и това помага на организма да абсорбира калция, от който се нуждае. Слънчевите лъчи са отличен източник на витамин D, има го и в яйцата, особено в жълтъците, рибата и млякото.

4. Витамин А
Витамин А е един от най-важните витамини за жените. Когато става въпрос за него, бета-каротина е от изключително съществено значение, тъй като той се превръща в този витамин. Яжте моркови, тиква, пъпеш и кайсии, за да получите много в ежедневното си меню.

5. Фолиева киселина
Фолиевата киселина е всъщност витамин В, но той е толкова важен витамин за жените, че си заслужава собствена категория. Той предпазва нервната система и гарантира, че имате наличие на червенит кръвни клетки. Ако сте бременна или се опитвате да забременеете, фолиева киселина е особено важна – за вас и за вашето бебе. Зелените листни зеленчуци като къраво зеле, спанак и зеле, заедно с цитрусови плодове, аспержи, ягоди, пъпеши, зърнени храни, боб, яйца и редица други съдържат много фолиева киселина.

6. B витамини
Различни други витамини от група В са много важни за жените. Обърнете особено внимание на В6 и В12, защото те са от съществено значение при формирането на червените кръвни клетки, които изграждат вашата ДНК.
В6 подобрява метаболизма. Яжте много банани, авокадо, овес и фасул. В12 Помага на метаболизма ви, както и на синтеза на протеини. Ще го откриете в яйца, месото, кисело мляко, сирене и риба.

7. Желязо
Желязото е много важно за женския организъм по различни причини. Например, то може да помогне за крампи по време на цикъл и няма да се чувствате уморени, раздразнителни или неорганизирани. Младите жени се нуждаят от повече желязо, отколкото малко по-възрастните, които преминават или са след менопауза. Желязо има в сьомга, месо, листни зеленчуци и боб.

Това са само 7 от важните витамини, които трябва да се приемат, има още други също толкова важни, които не сме изброили в този списък. Набавяйте ги чрез качествена храна и залагайте също само на изпитани и проверени хранителни добавки, които също могат да ви доставят витамини и минерали, но не могат да заменят балансираното хранене.