1. Газирани напитки
Кока колата има добър вкус и може дори да се чувстват пристрастени към нея, но дори диетичната кола е много вредна. Една бутилка съдържа около 250 калории, повечето от които са от високо фруктозен царевичен сироп. Диетичните коли и други газирани напитки съдържат Аспартам и други вредни химикали. Всичко това примесено с съдържанието на кофеин прави тези напитки нежелателни за консумация.
2. Чипс
Зареден с мазнини и натрий, заедно с десетки странни консерванти, картофения чипс е друга храна, която е желателно да се избягва. Той може да унищожи и най-съвестната диета, а тъй като най-често е пържен може да предизвика и Акне. Ако се ядат чипсове, то е по-добре да бъдат печени и във възможно най-натурален вид.
3. Консервирани храни.
Те са пълни с мазнини, сол и химикали, които вредят значително на здравето.
4. Fast Food (Хамбургери и други бързи храни)
Знаете ли, че в една порция от заведение за бързо хранене (бургери, пържени картофи, пържени пилета, напитки и др.) се съдържат толкова калории, колкото би трябвало да се консумират за един цял ден? Да не говорим за високото съдържание на мазнини, химически обработени съставки, набухватели, овкусители и големия потенциал за пренасяни с храната на заболявания. Избягвайте бързо хранене … или ако не можете, поне наблегнете на нещо малко по-здравословно, като салата без дресинг или пиле на скара, сандвич без майонеза.
5. Бял хляб
Това е просто хляб, нали? Не! Белият хляб се прави с брашно, което е било преработено до такава степен, че е загубило всичките си хранителни качества. Отделно хлябът е пълен с консерванти и подобрители за да има по-голям срок на годност. Консумирайте пълнозърнест хляб. Той е не по-малко вкусен.

7. Натуралните сокове
Хранителните качества на плода са отдавна загубени, след многократната преработка. Захарта е значителна и съдържат консерванти. Наблегнете на фрешовете. И помнете: Прясно изцедения сок е хубав и запазва витамините си максимум 30 минути след изтискване!
8. Съмнителни меса
У нас много се спекулира с качествата на месото. Продава се месо с изтекъл срок на годност, със съмнителен произход. Тежките червени меса – Свинско, телешко са трудно смилаеми за организма. Наблягайте на пилешкото (ако може да е с доказан произход и качество) и рибата.