Някои от вас сигурно се чудят защо имат нужда да алкализират тялото си?!

Нашият метаболизъм работи най-добре, когато лимфната течност е леко кисела, а кръвта е винаги леко алкална. Тялото трябва да има добър баланс на рН, но понякога се случва да има излишна киселинност. Повишена киселинност е свързана с здравословни проблеми, като наддаване на тегло, проблеми с обмяната на веществата, храносмилането, рефлукс и киселини в стомаха, което може да доведе до язва и болки в мускулите и ставите. Представяме ви няколко начина, които ще ви помогнат да алкализирате тялото си:
1. Вода с лимонов сок

Един от най-добрите начини да се алкализирате е да пиете чаша топла вода сутрин със сок  от един лимон. Лимоните са алкални храни, те сами по себе си са кисели, но вътре в телата ни са алкални (лимонена киселина не създава киселинност в организма, веднъж метаболизирана). Поддържането на тялото си в алкално състояние предпазва от болести и патоген,  и както знаете баланса на рН в организма е ключът към доброто здраве.

2. Сода бикарбонат, разтворена във вода

Една чаена лъжица сода се разтваря в половин чаша топла вода и се приема сутрин на гладно. Тази комбинация е подходяща за хора с ниско кръвно налягане и такива, хранещи се основно с много плодове и зеленчуци и с малко солени храни.

3. Зеленолистни зеленчуци

„Зеленийките” имат големи нива на калций, а той помага при алкализирането на тялото. На обяд не пропускайте салата с марули и добавете малко лимонов сок към нея, да се засили положителния ефект.

4. „Зелени протеини”

Под  „зелени протеини” имаме предвид спирулина, хлорела, смляна на прах трева от пшеница и ечемик- те действат  алкализиращо на тялото и спират разрушителните възпаления в него.

5. Сурови бадеми без сол

Суровите безсолни бадеми са пълни с алкални елементи, като магнезий и калций, които се борят с излишната киселинност, също така помагат за балансиране на кръвната захар. Можете да си направите шейк с бадемово мляко и към него да добавите хлорела на прах.

6. Упражнения

Основен стълб на доброто здраве са упражненията. Без значение колко добра е вашата диета, спортуването е задължително. Хубавото е, че един от начините да алкализирате тялото си, е нещо толкова просто,  като да вървите пеша или други ваши любими спортни занимания.

7. Ограничаване на месото

Месото е от храните, които повишават вашата киселинност. Нашият съвет е да си направите всяка седмица безмесни дни.

8. Не пийте газирани напитки

Забравете за газираното, то не ви носи нищо полезно, за негова сметка увеличете пресните плодови сокове и водата.