Ние всички знаем колко е важно това,  което консумираме, за здравето и красотата ни.  За наша радост здравата и блестяща коса се дължи не толкова на използването на професионален шампоан и балсам, а зависи от храната,  която приемаме.  Ето списък с осем вкусни и супер полезни храни за красива коса:

1. Банани
Бананите съдържат биотин-  важен витамин от В комплекс  (познат още като витамин В7). Той  е водно разтворим витамин и е необходим за здравето и растежа на косата. Подсилва структурата на косъма, забавя загубата на коса, също така подсилва ноктите.
2. Яйца
Яйцата са не само чудесен източник на протеин, но те също съдържат всичките девет незаменими аминокиселини и много витамини, които са от съществено значение за здравето на косата и ноктите.
3. Сладки картофи
Те са вкусни и са също богати на витамини, калий и бета каротин- предпазва косата от увреждане и повишава производството на масло на скалпа, така че помага при суха коса, сърбеж по скалпа или пърхот.
4. Боб
Бобът съдържа белтъчини, желязо и цинк, които спомагат за оптимално здравето на косата и растежа. Той също така съдържа биотин, както вече знаем, е един от най-важните витамини за лъскава и здрава коса.
5. Сьомга
Една от най-добрите храни за косата и кожата е сьомгата. Помага за здрава и чиста кожа, да се предотврати загубата на коса, подсилва растежа й и подхранва космените фоликули. Сьомгата съдържа омега-3 мастни киселини, които са важен хранителен елемент за здрава кожа, коса, очи, сърце и ум.
6. Орехи
Орехите са друга храна, която има биотин и витамин Е, и омега-3 мастни киселини.  Помага да защитите косата си от увреждане от околната среда,  съдейства за предотвратяване на загубата й и запазване на цвета й.
7. Кисело мляко
Киселото  мляко помага да си набавите протеини и има полезните за организма бактерии. Също така е с високо съдържание на витамин D и B5, и двата помагат за подхранването й.
8. Тъмнозелени зеленчуци
Тъмнозелените зеленчуци като къдраво зеле, спанак или броколи съдържат витамини А и В. Те помагат за поддържането на здрава и силна коса, и насърчават производството на себум, за да се запази кожата и косата хидратирани.