8 ползи от използването на гела от Алое вера:
Алое вера е била използвана за различни цели и древните египтяни я наричали „растение на безсмъртието“.
Алое вера е кактус, който принадлежи към семейство Liliaceae.  Расте в сух климат, като този,  в някои части на Африка и Индия и е била използвана като лекарство в продължение на векове.
Растението Алое съдържа чист гел, който може да се прилага локално за лечение на рани и за успокоение  на кожата.
През годините са правени различни изследвания на растението, които доказват, че Алое вера  в действителност  е фективна при лечението на различни кожни заболявания: от чувствителна или суха кожа, козметични заболявания по косата и скалпа до много други проблеми.
Тя също така помага при лечение на рани и изгаряния, кожни инфекции, кисти, диабет и повишено ниво на липидите в кръвта.  Оказва положителен ефект  при лечение на по-сериозни състояния като екзема, генитален херпес, пърхот, псориазис, гангрена , кожни рани и други.

Ето и 8 ползи от използването на гела от Алое вера:

1. Помага при слънчево изгаряне.

Действа като защитен слой върху кожата и помага за овлажняването и. Благодарение на хранителните си качества и антиоксидантни свойства, кожата се лекува по-бързо.

2. Действа като овлажнител.

Алое овлажнява кожата, без да дава усещане за мазна кожа. За жени, които използват основа за грим, алое вера действа като овлажнител и предпазва от изсушаване като се намаже преди основата. За мъжете: Алое вера гел може да се използва като афтършейв , като тя успокоява кожата и лекува раните причинени от бръсненето.

3. Помага при акне.

Алое вера гелът съдържа два хормона: Ауксини и Гиберелини. Тези два хормона ускоряват зарастването на раните и засилват противовъзпалителни свойства, като намаляват възпалението на кожата. Гибералин хормона в алое вера действа като растежен хормон, който стимулира растежа на нови клетки. Тя позволява на кожата да заздравее бързо и естествено с минимални белези.
В аюрведичната медицина, Алоето се използва за ефективно лечение на хронични кожни проблеми, като псориазис, акне и екзема.
4. Бори се с процеса на стареене.
С нарастването на възрастта, всеки започва да се притеснявате за появата на бръчки и загубата на еластичностт на кожата. Алое съдържа изобилие от антиоксиданти, включително бета-каротин, витамин С и Е, които могат да помогнат за подобряване на естествената твърдост на кожата и да я поддържат хидратирана.

5. Намалява видимостта на стриите.
Кожата е като едно голямо парче ластик. Има свойството да се разтегля и свива. Но ако ктова става, твърде бързо и рязко (поради бременност или бързо наддаване на тегло) еластичността на кожата може да бъде повредена. По този начин се появяват стриите. Алое вера гелът  може да помогне при заличаването на тези стрии като лекува нараняванията настъпили в кожата, при появата им.
6. Богата на хранителни вещества.
Съдържа над 75 различни хранителни вещества, включително витамини, минерали, ензими, захари, антрахинони или фенолни съединения, лигнин, сапонини, стероли, аминокиселини и салицилова киселина.
7. Успокоява пародонтоза.
Според проучване,  гелът  е изключително полезен  за лечение на заболявания на венците като гингивит, пародонтит. Той намалява кървенето, възпалението и подуването на венците. Той е мощен антисептик, прониква на местата в устната кухина, до които трудно се достига с нормално почистване  и неговите противогъбични свойства помагат много при проблеми със зъбни протези, стоматит, афти, напукани устни.
8. Подпомага храносмилането.
Вътрешните ползи от Алое вера са също толкова изумителни. Растението се използва  за подобряване на храносмилането и  облекчаване на язви. Някои хора го смятат за разхлабително, а други приписват този смисъл на храносмилателните му качества (нормализиране на храносмилателната  система и предизвикване на редовен стомах). Сокът също помага  при артрит и ревматизъм.