Годжи бери, наричат ги още „червените диаманти“, изключителната суперхрана има мощни здравословни качества.  Уникални сред храните, защото те съдържат всички незаменими аминокиселини, имат най-висока концентрация на протеин от всички плодове. Те също са заредени с витамин С, съдържат повече каротиноиди, отколкото всяка друга храна, имат двадесет и един микроелементи и са с високо съдържание на фибри. Имат 15 пъти повече желязо от този, намерен в спанака, както и калций, цинк, селен и много други важни микроелементи, съдържа също така естествени противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични съединения. Техните мощни антиоксидантни свойства и полизахариди стимулират имунната система. Не е чудно, че в традиционната китайска медицина те са известни като плодчетата за сила и дълголетие.

Ето 11 здравословни ползи:

 1. Той е отличен адаптоген, укрепва организма и му помагат да се справи по-добре в условия на стрес.
 2. За борба срещу рак- при химиотерапия или лъчево лечение, може да се използвате за защита от спадане на нивото на белите кръвни телца и да се увеличи ефекта от терапията.
 3. Поради големите количества витамин В и антиоксиданти са верен помощник на красивата външност и предпазват от пряката слънчева светлина.
 4. Повлияват положително на метаболизма, като прочиства организма и спомага за намаляване на телесното тегло.
 5. Използва се при астма, като подобрява състоянието на болния.
 6. Ефективен е при високо кръвно налягане, действа добре и го намалява.
 7. Има благоприятно действие при умора и безсъние, успокоява.
 8. При шум в ушите, също може да се консумира
 9. Препоръчва се при редица алергии
 10. Антигъбичен е – има свойството да потиска действието на бактерии и гъбички
 11. Може да подобри либидото при мъжете основно.