Уникални сред храните, защото те съдържат всички незаменими аминокиселини, имат най-висока концентрация на протеин от всички плодове. Те също са заредени с витамин С, съдържат повече каротиноиди, отколкото всяка друга храна, имат двадесет и един микроелементи и са с високо съдържание на фибри. Имат 15 пъти повече желязо от този, намерен в спанака, както и калций, цинк, селен и много други важни микроелементи, съдържа също така естествени противовъзпалителни, антибактериални и противогъбични съединения. Техните мощни антиоксидантни свойства и полизахариди стимулират имунната система. Не е чудно, че в традиционната китайска медицина те са известни като плодчетата за сила и дълголетие.

Ето 11 здравословни ползи:

  1. Той е отличен адаптоген, укрепва организма и му помагат да се справи по-добре в условия на стрес.
  2. За борба срещу рак- при химиотерапия или лъчево лечение, може да се използвате за защита от спадане на нивото на белите кръвни телца и да се увеличи  ефекта от терапията.
  3. Поради големите количества витамин В и антиоксиданти са верен помощник на красивата външност и предпазват от пряката слънчева светлина.
  4. Повлияват положително на метаболизма, като прочиства организма и спомага за намаляване на телесното тегло.
  5. Използва се при астма, като подобрява състоянието на болния.
  6. Ефективен е при високо кръвно налягане, действа добре и го намалява.
  7. Има благоприятно действие при умора и безсъние, успокоява.
  8. При шум в ушите, също може да се консумира
  9. Препоръчва се при редица алергии
  10. Антигъбичен е- има свойството да потиска действието на бактерии и гъбички
  11. Може да подобри либидото при мъжете основно.