Не се плашете, това не е наркотик. Някои хора бъркат полезността на растението коноп, но ние ще ви предложим списък с 5 негови здравословни ползи.

Конопените семена могат да бъдат превърнати в масло, мляко, протеин на прах, сапун и др.

1.) Протеините и фибрите в конопа се комбинират, за да подобрят храносмилането, което предотвратява проблеми с кръвната захар и дава енергия на тялото. Диета, богата на конопен протеин, стимулира храносмилателната регулярност.

2.) Конопеният протеин добавен към други ястия, закуски, плодове или др, дава допълнителна ситост на органзима и ви предпазва от напълнявания и преяждания.

3.) Омега-3 мастни киселини в конопа намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, понижават кръвното налягане, предпазват от болестта на Алцхаймер. Конопените семена богат растителен източник на Омега-3.

4.) Омега-6 мастни киселини в конопа стимулират кожата и растежа на косата, поддържа здравето на костите, регулират обмяната на веществата и помагат на мозъчната функция.

5.) Конопените семена съдържат незаменими аминокиселини, които подобряват работата на мускулите, умствената функция и нормалното функциониране на клетки, тъкани и органи.