Те са богати на почти всички витамини и минерали, пектин, антиоксиданти и са със значително по-малко количество фруктоза (плодова захар) от червените. Добре е да знаете, че основната част от тези полезни съставки се съдържат в кората на ябълката!
I .Ползи за здравето на зелените ябълки

Съставът в зелените ябълки помага при храносмилането и намалява уязвимостта към рак на дебелото черво.  Не съдържат холестерол и могат да ви помогнат при диета за отслабване.
Зелените  ябълки съдържат сравнително по-малко фруктоза в сравнение с червените ябълки, което означава, че могат да се консумират от пациенти с диабет.
Богати са на различни антиоксиданти, които могат да помогнат за предотвратяване на различни видове рак.
Те са добър източник на витамин C, който пречи на проблеми в устната кухина и стомашни язви.

Могат да предотвратят образуването на камъни в жлъчния мехур и помагат при различни чернодробни и бъбречни заболявания.

II. Козметични ползите от зелените ябълки

Освен, че имат стойност на лекарство, зелените ябълки също така предоставят безброй козметични ползи.

Екстракт от зелена ябълка се използва широко в различни търговски продукти за грижа за кожата. Поради това,че е с високо съдържание на витамини, тя може да ви помогне да поддържате тена на кожата и действително подобрява цвета и.
Редица кожни заболявания могат да бъдат контролирани чрез редовно приемане на една зелена ябълка на ден. Общи кожни алергии, причинени от недостиг на витамини, също може да се контролира чрез тях.
Помагат да поддържате зъбите си бели и здрави.

Можете директно да намажете кожата си, ако имате пъпки и възпаления.