Продукти:
150г пълнозърнест ориз (1 чаша)
1л. вода (6 чаши)
4 фурми
и около 2-3 литра сварена вода

Приготвяне:

Слагаме 1 чаша ориз в 6 чаши вода. След като заври, оставяме на слаб огън за около 2 часа. Ври се по-дълго от обикновенно, не само защото оризът е пълнозърнест, но и за да омекне максимално.
Смиламе в блендер половината от ориза с около литър от превареаната вода (или съотношение 1 към 2). Ако искаме млякото да сладнее, добавяме 3 или 4 фурми. Разбиваме докато стане хомогенна смес. В съд за консервиране прецеждаме млякото с цедка и фуния.Повтаряме процедурата и за другата половина от ориза. Вече имаме минимум 2 литра, прясно, вкусно и изключително полезно мляко.