Благодарение на тях ще получите позитивни емоции, добро настроение и отличен тонус за целия ден.
1. Ароматерапия.

Преди да станете от леглото, напръскайте с любимите си природни аромати над лицето ви и вдишайте дълбоко, за да се събудят сетивата ви. Опитайте с невероятната комбинация от лимон, грейпфрут и иланг-иланг. Смесете няколко капки на всеки с малко розова вода и дестилирана вода. Намерете миризми, които вие обичате най-много и се събуждайте всяка сутрин с любимите си аромати.

2. Предмети, които обичате, близо до леглото.

Сувенир на красиво слонче привлича късмета и успеха, той е символ на мъдростта и силата, особено ако е поставен така, че да е с гръб към входната врата. Усмихната статуя на Буба с леко изпъкнало коремче също означава късмет- усмихвайте му се и вие всяка сутрин. Нека те бъдат първото нещо, което виждате, когато отворите очи. Сигурно тлъстичкият Буда автоматично ще ви разсмива. Даже може да му потъркате коремчето за късмет. Ако Буда не е сред любимците ви, тогава сложете близо до леглото си ваши снимки от щастливи събития или други предмети, които ви носят настроение. Важното е да започнете деня си с усмивка!

3. Дишане.

След ставане е най-добре да седнете на най-удобния си стол, да позволите да влезе в стаята ви свеж въздух и да започнете ритуала по дишане или по-точно казано да направите няколко упражнения за дишане, които ще опишем по-долу.

УПРАЖНЕНИЯ:
– Дишайте през носа
– През устата – със силно вдишване и издишване
– Повторете 3 пъти и двете
– Вдишване, пауза, издишване, пауза
– Дишайте през носа и бройте до 6
– Задръжте в горната част на дишането за 3 секунди
– Дишайте през носа, бавно, бройте до 8
– Задръжте в долната част на дъха си за 3 секунди
– Започнете отново
– Повторете 10 пъти
– Вдишайте и задръжте
– Вдишайте дълбоко през носа си
– Задръжте дъха си толкова дълго, колкото се чувствате комфортно
– Издишайте бавно
– Повторете 5 пъти

4. Медитация.

Упражненията за дишане подготвят за медитация, представляваща практика, в която дадено лице тренира ума си за постигане на физическо, емоционално и духовно развитие. Много хора по целия свят започват деня си с медитация, търсейки хармония във вътрешния си свят и  унисон на техните мечти и цели. Към този процес понякога се добавят и определени фрази, които се повтарят, като: „Аз съм здрав, щастлив и пълноценен”, „Аз помагам на хората да се излекуват от болести”, „Аз намирам пълна себереализация в..” и много други такива положителни мисли, индивидуални за даден човек.
5. Прясно изстискан сок

Прясно изцеденият сок е чудесно начало на вашия ден. Може да редувате фреш от плод с шейк, богат на суперхрани. Те дават дълготрайна енергия и тонус за целия ден.
6. Разпространявайте любов

Започнете деня си с усмивка и добро настроение, и покажете на всички останали, че се чувствате чудесно, че ги обичате, че им желаете страхотен ден. Бъдете зареждащи и вдъхновяващи за вашите приятели, нека вашата усмивка да ги „зарази” и тях. Използвайте дори и социалните мрежи, за да пожелаете усмихнат ден на приятелите си. Разпространявайте любов!